петък, 7 октомври 2011 г.

ЛИДЕР: Залагаме на ренесанса на духа

Кампания без билбордове и плакати води партията в Бургас

в. „Фактор”

В надпреварата за местните избори ЛИДЕР се включва без билбордове и плакати. Партията заявява желанието си за компетентно и отговорно участие в управлението на Бургас. Затова не счита, че в условията на икономическа криза трябва да хвърля обществени пари в шумни и често безсмислени предизборни кампании.
„Обстоятелствата, в които живеем, доведоха до срив на ценностите. Медийната и рекламната експанзия създадоха фалшиви кумири и превърнаха хората в потребители на материалното. Духовността девалвира. Затова ние степенуваме приоритетите и във време на изоставени традиции поставяме начело основните човешки добродетели – вярата и съпричастността”, каза Димитър Колев, областен координатор на ЛИДЕР и водач на листата за общински съветници в Бургас.
Връщане към духовните ценности на културата, към възвишения смисъл на училището и църквата, към желанието за безкористна помощ искат от ЛИДЕР. Към това ще се стремят в бъдещия общински съвет. На ренесанса на духа залагат и всичките им предизборни инициативи.
Като организация на доказания, сериозен и открит бизнес, ЛИДЕР съзнава, че липсата на духовно равновесие улеснява грубите нрави. Че във време на погубени ориентири и забравени традиции, ценностите се променят. А най-голяма потребност от изконните ценности имат онези, които са в зората на живота си – децата. ЛИДЕР стимулира идеите и творчеството на най-малките, като организира благотворителен търг за детски рисунки. На 7 октомври/неделя/ от 18.30 часа,  в зала „Петя Дубарова” на Културен център „Морско казино” 12  рисунки ще бъдат предложени за продажба, а събраните от тях средства ще бъдат дарени на Дома за медико-социални грижи за деца в Бургас.
Партията иска да се присъедини към усилията на Църквата да изведе хората от бездуховността. Насочва се към най-българската християнска традиция – дарителството. На 9 октомври кандидатите за общински съветници от листата на ЛИДЕР-Бургас ще дарят на бургаския храм „Св.Богородица” икона с лика на Света Богородица. ЛИДЕР бе единствената политическа партия която дари икона на българската църква „Св. Св. Константин и Елена” в Одрин веднага след възстановяването й през 2008 г. – ликовете на св. Константин и св. Елена в сребърно-златен обков. Организацията продължава да проучва потребностите на Църквата, за да й бъде полезна. Тя счита, че основното, към което трябва да насочи усилията си е убеждаването на младите да се обърнат с лице към вярата и да потърсят своите духовни ценности – първото условие на смисления човешки живот.
Подарък за ценителите на театралното изкуство ще е култовият спектакъл „Фенове”. Водена от местен патриотизъм, за бургаската публика ЛИДЕР е подбрала пиесата на именития ни съгражданин – известният български поет, писател и драматург Елин Рахнев. На 17 октомври от 18 часа в залата на Военния клуб бургазлии ще видят постановката на  Народния театър „Иван Вазов”  - сцена „Сълза и смях”, с участието на Христо Гърбов и Валентин Танев.
Кандидат-общинските съветници искат да изведат младите от дискотеките и да ги върнат към стойностната бургаска музика. На 20 октомври от 18 часа на сцената на Охлюва с концерт на Пламен Ставрев ЛИДЕР ще закрие предизборната си кампания.
Ръководството на местната структура счита, че за представяне на приоритетите в работата през следващите 4 години не е нужна помпозност. Достатъчни са срещите със симпатизантите на партията и вътрешното  убеждение на членовете й, че е нужен истински поврат към духовните ценности на човешката култура и на съвременността.