четвъртък, 29 септември 2011 г.

ПП “Лидер” с амбиция Бургас да бъде морската столица

www.bszone.info

Да превърне Бургас от най-добър град за живеене в столицата на Черно море. Това е най-голямата амбиция на ПП “Лидер”. Днес беше представена листата за общински съветници на политическата формация и нейната платформа за участие на местните избори. Младата партия ще подкрепи за кмет Димитър Николов.
Първи в листата е областният председател на партията Димитър Колев. Втори в нея е зам. директорът на бургаската “Топлофикация” Въльо Дучев. Трети Георги Янев.
На изборите за евродепутати младата партия постигна много добър успех за Бургас - 11 200 гласа, в коалиция с Новото време. Ако този резултат се повториq “Лидер” ще може да разчита в общинския съвет на осем човека.
Основните приоритети в работата на “Лидер” ще бъдат - обновяване и ремонт на всички училища и детски градин; привличане на добри медицински специалисти в Бургас; премахване на язвите на града, като терена на Бургаския универсален магазин; създаване на общински фонд за финансиране на културни, образователни и спортни мероприятия; превенция на застрашени при бедствия и аварии улици, като шосето”Вая” и Гаров площад и други.
От “Лидер” ще водят кампания, насочена най-вече към стимулиране на творчеството. Предвидени са спектакли, изложби и концерти, както и даряване на икона на църква в Бургас.