неделя, 9 октомври 2011 г.

ЛИДЕР дари икона на храм Света Богородица

Партията призовава младите да потърсят своите духовни ценности


Икона с лика на света Богородица дари партия ЛИДЕР на бургаския храм „Св. Богородица”. Иконата бе връчена на архиерейския наместник ставрофорен иконом Борис Беров от областния координатор на ЛИДЕР и водач на листата за общински съветници в Бургас Димитър Колев.
Сутринта на 9 октомври, когато стотици миряни изпълниха църквата за неделната служба, кандидатите за общински съветници в Бургас запалиха свещички и веднага след утринната литургия, чрез дарение, заявиха принадлежността си към християнската вяра, признаха изконното й право да бъде духовен водач и на нашето време.
ЛИДЕР - Бургас отдавна е поела по пътя към храма. Тя бе единствената политическа партия, която дари икона на българската църква „Св. Св. Константин и Елена” в Одрин веднага след възстановяването й през 2008 г. - ликовете на св. Константин и св. Елена в сребърно-златен обков.
Като организация на доказания, сериозен и открит бизнес, ЛИДЕР съзнава, че липсата на духовно равновесие улеснява грубите нрави. Че във време на погубени ориентири и забравени традиции, ценностите се променят.
Партията иска да се присъедини към усилията на Църквата да изведе хората от бездуховността. Затова се насочва към най-българската християнска традиция - дарителството. Проучва потребностите, за да бъде полезна. Търси варианти да помогне на новопостроената църква в Твърдица. Готова е да подпомага и неделното училище. Сега в Бургас има само едно такова - към църквата „Св. св. Кирил и Методий”. To има своите потребности – наем на залата за занятия, хонорари на лектори,  учебници, подкрепа при извършването на различни проучвания. От ЛИДЕР търсят варианти да помогнат. Но считат, че основното, към което трябва да насочат усилията си, е убеждението на младите да се обърнат с лице към вярата и да потърсят своите духовни ценности - първото условие на смисления човешки живот.