понеделник, 17 октомври 2011 г.

ЛИДЕР дарява театрална постановка на бургазлии

„Фенове” ще гостува на сцената на Военния клуб

Най-големите футболни запалянковци – актьорите Христо Гърбов и Валентин Танев, ще забавляват бургаската публика в залата на Военния клуб на 17 октомври от 18 часа. Култовият спектакъл „Фенове” е подаръкът на партия ЛИДЕР за ценителите на театралното изкуство в града. С поредица от инициативи политическата формация заявява желанието си да продължи да стимулира идеите и творчеството в различните видове изкуство, да подпомага и българския театър. Членовете на ЛИДЕР съзнават силата на театъра, възможностите му да ни изведат от бездуховността. Затова партията неведнъж е давала възможност на бургаската публика да се докосне до творчеството на различни театрални трупи в страната. По нейна покана тук са гостували популярни постановки на водещи софийски сцени.
Сега водена от местен патриотизъм, за бургаската публика ЛИДЕР е подбрала пиесата на именития ни съгражданин – известният български поет, писател и драматург Елин Рахнев. За успешната си творба той заслужено е удостоен с театралната награда „Икар” за драматургия. Постановката е на  Народния театър „Иван Вазов” - сцена „Сълза и смях”. Режисьор на спектакъла е Иглика Трифонова.
От сцената на Военния клуб публиката ще се смее с емоционалния и разпален диалог между феновете, но и ще тъгува за тях. Защото те са аутсайдери, които живеят истински само на мачовете. Каквито и несгоди да срещнат в живота, те бягат в обетованата земя – футбола. Зрителите ще видят как встрастени във футбола мъже по пижами са в състояние да превърнат всичко красиво в забавление. И как дори жените не заслужават внимание, щом не знаят кой е Кройф.
ЛИДЕР кани всички ценители на театралното изкуство във Военния клуб на 17 октомври от 18 часа. Вход свободен.